Retrospective Evaluation of Adult Diaphyseal Forearm Fractures Result In The Treatment Of Plate Osteosynthesis
Ahmet Köse
Muhammed Çağatay Engin
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Murat TOPAL
Ahmet Emre Paksoy
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
İpteç Murat
İbrahim Avşin Öztürk
Serkan Aykut
Amaç: Bu çalışmada amacımız, 2009-2017 yılları arasında LC-DCP ile belirlediğimiz yetişkin önkol kırığı olan olgularımızın uzun dönem sonuçlarını literatürdeki diğer çalış-malarla karşılaştırmayı amaçladık. Yöntem: Çalışmaya önkol diyafiz kırığı olan 104 hasta dâhil edildi. Hastaların 80’i (%76,92) erkek, 24’ü (%23,07) kadındı. Kırıkların etiyolojik dağılımında; 56 düşme (%53,84), 32 trafik kazası (%30,76), 8 iş kazası (%7,69), 8 darp (%7,69) sonucu kırık gelişmişti. Bulgular: Ortalama kaynama süresi 10,82 hafta (8-20) haftaydı. Hastaların ortalama Disabilities of the Arm, Shoulder and Hand (DASH) skoru ortalaması 12,75 (3,3-38,8) olarak değerlendirildi. İmplant yetmezliği, mekanik irritasyon, implant kırılması, ref-raktür ve radioulnar sinostoz gelişen hasta olmadı. Grace-Eversman’nın fonksiyonel ve kaynama yönünden değerlendirme kriterlerine göre 36 hastada (%34,61) kusursuz, 34 hastada (%32,69) iyi, 34 hastada (%32,69) kabul edilebilir sonuçlar elde edilirken, kabul edilemez sonuç yoktu. Sonuç: Önkol diyafiz kırıklarının rekonstrüksiyonunda tam anatomik redüksiyon önce-likli amaçtır. Önkol kırıklarında yetersiz anatomik redüksiyon önkol rotasyonunu etkile-yen önemli bir faktördür. Önkol diyafiz kırıklarının cerrahi tedavisinde LC-DCP belirleme materyalleri ile kusursuz radyolojik ve fonksiyonel sonuçlar elde edilmektedir.
Dergi Adı İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Tıp Dergisi
Dergi ISSN 2148-273X
Basım Tarihi 09-2019
Makale Linki https://www.journalagent.com/z4/vi.asp?pdir=iksstplng=turun=IKSST-41713look4=