img
img
Kastamonu’da Faaliyet Gösteren TaTuTa Çiftliklerinin Gastronomik Faaliyetlerinin İncelenmesi    
Yazarlar (2)
Doç. Dr. Gülizar CENGİZ Doç. Dr. Gülizar CENGİZ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Arş. Gör. Dr. Selda YORDAM DAĞISTAN Arş. Gör. Dr. Selda YORDAM DAĞISTAN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Birçok Avrupa ülkesinde profesyonel birlikler aracılığıyla yürütülen çiftlik turizmi faaliyetleri, Türkiye’de Buğday Derneği’nin “Ekolojik TaTuTa Projesi” ile işlerlik kazanmıştır. Bu proje sayesinde Türkiye’deki ekolojik çiftlik sayısı 90’ı geçmiştir. Zamanla artması muhtemel bu çiftliklerde üretilen, ziyaretçilere tanıtımı ya da satışı yapılan yöresel ürünler içerisinde gastronomik unsurların teşkil ettiği yer araştırma konusunu oluşturmaktadır.
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Ulusal Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Ulusal Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili Türkçe
Kongre Adı GANUD Uluslararası Gastronomi, Beslenme ve Diyetetik Kongresi
Kongre Tarihi 22-11-2019 / 24-11-2019
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Gaziantep
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 1

Paylaş