img
img
GAZİANTEP İLİNDE KIŞLIK HAZIRLIKLAR ve KURUTMALIKLARWinter Preparation Products and Dried Food in Gaziantep   
Yazarlar (2)
Arş. Gör. Dr. Özge ÇAYLAK DÖNMEZ Arş. Gör. Dr. Özge ÇAYLAK DÖNMEZ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Tuba Pehlivan
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Kurutarak saklama, insanın doğadan öğrendiği, ilk çağlardan beri uygulanan saklama yöntemidir. Bu çalışma Gaziantep mutfağında yapılan kışlık hazırlıkları, kullanılan metotları, nerelerden temin edildiği, hangi ürünlerin kullanıldığı ve kurutmalıkların bunlar arasındaki yerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Örnekleme grubunu yerel Gaziantepli olan,...
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi (Saffron Journal of Culture and Tourism Research)
Dergi ISSN 2630-6360
Dergi Tarandığı Indeksler J-Gate, Index Copernicus International, DRJI, İdealonline, Türkiye Turizm Dizini, Udledge.
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 08-2019
Makale Linki https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/797031
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş