| Yazarlar (2) |
Arş. Gör. Dr. Özge ÇAYLAK DÖNMEZ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
|
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| Kurutarak saklama, insanın doğadan öğrendiği, ilk çağlardan beri uygulanan saklama yöntemidir. Bu çalışma Gaziantep mutfağında yapılan kışlık hazırlıkları, kullanılan metotları, nerelerden temin edildiği, hangi ürünlerin kullanıldığı ve kurutmalıkların bunlar arasındaki yerini saptamak amacıyla yapılmıştır. Örnekleme grubunu yerel Gaziantepli olan,... |
| Anahtar Kelimeler |
| Makale Türü | Özgün Makale |
| Makale Alt Türü | Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale |
| Dergi Adı | Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi (Saffron Journal of Culture and Tourism Research) |
| Dergi ISSN | 2630-6360 |
| Dergi Tarandığı Indeksler | J-Gate, Index Copernicus International, DRJI, İdealonline, Türkiye Turizm Dizini, Udledge. |
| Makale Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 08-2019 |
| Makale Linki | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/797031 |