AB UYUM SÜRECİNDE TÜRKİYE’ DE KAMU İÇ DENETİM DÜZENLEMELERİ: DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE BİR ARAŞTIRMA
Dr. Öğr. Üyesi Kezban ŞİMŞEK
Bu çalışmanın amacı devlet üniversitelerinde yürütülen iç denetim faaliyetlerine ilişkin bilgi edinmektir.Üniversitelerin iç denetim birim linki bilgisi, iç denetim yönerge bilgisi, iç denetçi sayıları, içdenetçi görev ve yetkileri bilgisi ve iç denetim mevzuatı bilgisi düzeylerinin üniversitelerin hizmetsürelerine göre farklılaşıp farklılaşmadığı incelenmiştir. Veriler üniversitelerin kurumsal internet sayfalarındaniçerik analizi yöntemi kullanılarak toplanmıştır. Fark analizleri kapsamında Tek Yönlü Varyansanalizi yapılmıştır. İç denetim birim linki bilgisi, iç denetim yönerge bilgisi, iç denetçi sayıları,iç denetçi görev ve yetkileri bilgisi ve iç denetim mevzuatı bilgisi düzeylerinin üniversitelerin hizmetsürelerine göre anlamlı bir şekilde farklılaştığı tespit edilmiştir.
AB,Türkiye,Kamu İdareleri,Devlet Üniversiteleri,İç Denetim
Dergi Adı Muhasebe ve Denetime Bakış