Muhasebe Eğitimi Alan Lisans Öğrencilerinin TFRS (Türkiye Finansal Raporlama Standartları)/ TMS (Türkiye Muhasebe Standartları) Farkındalıklarının Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
Kezban Şimşek
Onur Şimşek
Bu araştırma, muhasebe eğitimi alan lisans öğrencilerinin Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) ve Türkiye Muhasebe Standartları (TMS)’ na ilişkin farkındalıklarını belirleme amacı taşımaktadır. Bu amacı gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan verilerin toplanmasında anket yöntemi kullanılmıştır. Anket Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ile Bankacılık ve Finans Bölümlerinde öğrenim gören 237 lisans öğrencisine uygulanmıştır. Araştırma sonucunda İşletme bölümü öğrencileri ile Bankacılık ve Finans bölümü öğrencileri arasında TFRS/TMS farkındalık düzeyleri bakımından anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilmiştir. Araştırma bulguları, TFRS / TMS bilgisine sahip olan ve TFRS / TMS bilgisine sahip olmayan öğrenciler arasında da TFRS / TMS farkındalık düzeyleri açısından anlamlı bir fark olduğunu ortaya koymuştur.
Dergi Adı Kastamonu Eğitim Dergisi
Basım Tarihi 11-2019