img
img
Kırsal Turizm Çekiciliği Olarak Lavanta ve Kastamonu’nun Lavanta Turizmi Potansiyeli    
Yazarlar (2)
Sercan Aytuğar
Doç. Dr. Aydoğan AYDOĞDU Doç. Dr. Aydoğan AYDOĞDU
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Günümüzde kişilerin farklı bir turizm destinasyonu arayışları ve mevcut kitle turizmi dışında alternatif turizm türlerine yönelimleri gözlemlenmektedir. Bu doğrultuda kırsal turizm potansiyeline sahip bölgeler değer kazanarak bir destinasyon unsuru haline gelmiştir. Çalışma kapsamında sahip olduğu kırsal turizm potansiyeli, coğrafi özellikleri ve kültürel varlıkları ile Karadeniz bölgesinde bulunan Kastamonu ili seçilmiştir. Araştırma kapsamında bölgenin lavanta tarımına uygunluğu amacıyla topoğrafik, iklim ve coğrafi özellikleri değerlendirilmiştir. Elde edilen bulgular ile lavanta tarımı için son derece uygun coğrafi özellikler taşıdığı belirlenmiştir. Bu doğrultuda lavantanın turizm ile birleştirilmesi ile bölge için bir çekicilik unsuru olarak kullanılabilirliği araştırma konusunu oluşturmuştur. Bu amaç doğrultusunda nitel araştırma yöntemlerinden Tarama modeli işe koşulmuştur. çalışmada ilk olarak ilgili konu hakkında literatür bilgileri verilmiş ve kırsal turizm kavramları ele alınmıştır. Sonrasında Kastamonu ili Coğrafi özellikleri ve kırsal turizm potansiyeline ilişkin bilgilere değinilmiştir. Son olarak Kastamonu’nun lavanta turizmini bir çekicilik unsuru olarak kullanılabilirliği konusu ele alınmıştır.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
Dergi ISSN ISSN-2587
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 06-2021
Doi Numarası 10.37847/tdtad.876308
Makale Linki https://dergipark.org.tr/en/pub/tdtad