Karbon Nanotüp İle Güçlendirilen Ahşap Polimer Nanokompozitlerin Uzun Süreli Su Alma Davranışlarının Belirlenmesi
Doç. Dr. Alperen KAYMAKCI
Bu çalışmada polipropilen, çam ahşap unu ve karbon nanotüp kullanılarak üretilen ahşap polimer nanokompozitlerin su alma davranışı incelenmiştir. Bu amaç doğrultusunda çam ahşap unu, Polipropilen, karbon nanotüp ve uyum sağlayıcı ajan çift vidalı ekstruder içerisinde homojen bir biçimde karıştırılmıştır. Daha sonra elde edilen peletler enjeksiyon kalıplama makinesi kullanılarak fiziksel özelliklerin tespitinde kullanılan numunelerin üretimi sağlanmıştır. Ahşap polimer nanokompozitlerin uzun sureli su alma davranışı 6 ay boyunca takip edilmiştir. Elde edilen sonuçlar karbon nanotüp kullanımının ahşap polimer nanokompozitlerin fiziksel özelliklerini iyileştirdiğini göstermiştir. Ayrıca uyum sağlayıcı ajan (MAPP) kullanımının ahşap polimer nanokompozitlerin boyutsal stabilizasyonunu arttırdığı görülmüştür.
Dergi Adı Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 04-2016