img
Yağ Asitlerinin Sağlık ve Beslenme Üzerine Etkilerine Genel Bir Bakış     
Yazarlar
ÇAKMAKÇI SONGÜL
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Özet
Temel gıda bileşenlerinden olan yağlar, sadece yüksek enerji kaynağı olmayıp, içerdikleri yağ asitlerinin özelliklerine bağlı olarak beslenme ve sağlık üzerinde çok önemli rollere sahiptir. Bu derlemede yağ asitlerinin kimyasal yapısı, gıdalarda bulunuşu, omega yağ asitleri, trans yağ asitleri ve konjuge linoleik asit hakkında özet bilgiler verilmiştir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Akademik Gıda
Dergi ISSN 2146-9377
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2012
Cilt No 10
Sayı 1
Sayfalar 103 / 113
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 11
Google Scholar 56
Google Scholar 17

Paylaş