img
A Comparative Study on Some Properties and Oxidation Stability During Storage of Butter Produced From Different Animals’ Milk      
Yazarlar
Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU Doç. Dr. Deren TAHMAS KAHYAOĞLU
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
ÇAKMAKÇI SONGÜL
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bu araştırmada, inek, koyun ve keçi sütü kremasından üretilen tereyağları, 4°C’de 90 günlük muhafaza süresince incelendi. Toplam 42 tereyağı örneği 1., 15., 30., 45., 60., 75. ve 90. günlerde analiz edildi. Tereyağı çeşidi ve depolama süresinin, tereyağı örneklerinin pH değeri, titrasyon asitliği, asit değeri, yağ sabitleri, peroksit ve tiyobarbitürik asit değerleri, β-karoten ve A vitamini miktarları üzerinde önemli etkisi olduğu bulundu. pH değeri, iyot sayısı, b değeri ve A vitamin miktarı bütün tereyağı örneklerinde depolama süresince azalırken, titrasyon asitliği, asit değeri, Reichert-Meissl, Polenske ve sabunlaşma sayıları ve oksidasyon tüm tereyağı çeşitlerinde depolama süresince arttı. β-karoten sadece inek sütü kremasından üretilen tereyağında bulundu. Bütün tereyağı örneklerinde depolama süresince duyusal puanlar azaldı, en yüksek puanları inek sütünden üretilen tereyağları aldı.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Dergi ISSN 1300-3070
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 03-2018
Cilt No 43
Sayfalar 283 / 293
Doi Numarası 10.15237/gida.GD17081
Makale Linki http://dergipark.gov.tr/doi/10.15237/gida.GD17081