Retroflexion of the urinary bladder in a dog
Doç. Dr. Gülsüm Ülke ÇALIŞKAN
Hakan Salcı
Bursa Uludağ Üniversitesi, Türkiye
Nureddin Çelimli
Türkiye
Deniz Seyrek İntaş
Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye
A three-month-old, male, Turkish Shepherd dog was presented after a motor vehicle accident. Clinical examination findings included multiple hip fractures and a rectal prolapse. Urinary catheterisation did not sample any urine and ultrasonography did not detect a bladder intra-abdominally. Intravenous pyelograms revealed the bladder in the pelvic canal. Surgery was planned to repair the hip fractures and to repose the bladder with cystopexy, but the dog died during initial medical management.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü SCI, SSCI, AHCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı AUSTRALIAN VETERINARY PRACTITIONER
Dergi Tarandığı Indeksler SCI-Expanded