| Yazarlar (7) | 
|  Hüseyin Küçük | 
|  Mehmet Çelik Çukurova Üniversitesi, Türkiye | 
|  Doç. Dr. Ali Eslem KADAK Kastamonu Üniversitesi, Türkiye | 
|  Aygül Küçükgülmez Yandım Çukurova Üniversitesi, Türkiye | 
|  Hüseyin Mete Ünal | 
|  Zafer Bozkurt | 
|  Ebru Altunbaş | 
| Özet | 
| Bu çalışmada, Osmaniye ilinde su ürünleri tüketimini değerlendirmek için 200 kadın ve 200 erkek katılımcıdan oluşan bir örnekleme üzerinde anket çalışması uygulanmıştır. Katılımcılar çoğunlukla 25-36 yaş aralığında (% 41,1) ve genelde üniversite mezunundan (% 55,1) oluşmuştur. Katılımcıların çoğunlukla 4 kişilik ailede (% 38,6) yaşadığı, % 31,7 oranla çoğunluğunun işçi olarak çalıştığı ve % 48,1 oranla ortalama 2500-5000 TL gelir düzeyine sahip oldukları tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre, katılımcıların % 58,8’i tüm et ürünlerini severek tüketmektedirler. Balık ürünlerini tercih etme nedenleri olarak ise lezzetli ve besleyici olması en sık rastlanan nedenler arasında yer almaktadır (% 70). Ayrıca katılımcılar, çoğunlukla (% 49,3) ayda 2-4 defa su ürünlerini tükettiklerini belirtmişlerdir. Bu tercihler arasında deniz balıkları % 86,8 oranla üstünlük göstermektedir. Deniz balıkları içerisinden de levrek en çok tercih edilen balık olmuştur. Balığı pişirmek için % 49,6 ile ızgara; satın alma yerleri olarak % 64,7 oranla balık hali; balık satın alırken % 73,0 oranla tazelik; tür olarak % 36,1 oranla hamsi; tatlı su balıklarından % 91,1 ile alabalık; tüketim mevsimi olarak ta en fazla % 38,9 ile sonbahar mevsimi tercih edilmiştir. | 
| Anahtar Kelimeler | 
| Makale Türü | Özgün Makale | 
| Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayınlanan tam makale | 
| Dergi Adı | Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi | 
| Dergi ISSN | 2147-2254 | 
| Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN | 
| Makale Dili | Türkçe | 
| Basım Tarihi | 01-2022 | 
| Cilt No | 8 | 
| Sayı | 1 | 
| Sayfalar | 39 / 49 | 
| Makale Linki | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/2451676 |