Yazarlar (2) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Sıcaklık, suların fiziksel özelliklerinden birisi olup, yoğunluk gibi, basınç gibi, salinite gibi yatay ve düşey su hareketleri gibi diğer fiziksel özellikleri de etkilemektedir. Diğer taraftan gazların ve tuzların suda erimeleri büyük ölçülerde sıcaklığa bağlı olduğu için su kimyasına da önemli etkileri bulunmaktadır. Özellikle CO 2 miktarının azalıp çoğalması özelliği yönünden sulardaki pH’nın yükselip düşmesi de indirekt olarak sıcaklığa bağlıdır. Ayrıca sularda ki biyolojik zenginlikler de ışıkla beraber sıcaklığın kıskacı altındadır. Hele hele balık üretiminde başarı suyun sıcaklığı ile alakalı olduğu için optimumun etrafında olup olmaması başarıyı belirlemektedir. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri) |
Makale Alt Türü | Diğer hakemli uluslararası dergilerde yayınlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale |
Dergi Adı | Kastamonu Üniversitesi Menba Su Ürünleri Fakültesi Dergisi |
Dergi ISSN | 2147-2254 |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 12-2017 |
Cilt No | 3 |
Sayı | 1 |
Sayfalar | 30 / 35 |