2013 Yılı Eğitim Teknolojileri Araştırmalarının İncelenmesi: AJET, BJET, C&E, ETRD, ETS ve L&I Dergileri
Ebru Kılıç Çakmak
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Volkan Kukul
Amasya Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Ekmel ÇETİN
Burcu Berikan
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Bülent Kandemir
Ordu Üniversitesi, Türkiye
Bahattin Selim Pamukcu
İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye
Necati Taşkın
Ordu Üniversitesi, Türkiye
Mehmet Marangoz
Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Türkiye
Çalışmanın amacı, 2013 yılında Eğitim Teknolojisi alanında yapılan araştırmaların genel bir resmini ortaya koymaktır. Bu amaca ulaşmak için alanla ilgili yayın yapan ve Social Sciences Citation Index (SSCI) kapsamında taranan 6 derginin 2013 yılında yayınlanan makaleleri içerik analizi yöntemine göre incelenmiştir. Makaleler incelenirken Göktaş vd. (2012) tarafından geliştirilen "Makale Yayın Sınıflama Formu" üzerinde bazı güncellemeler yapılarak kullanılmıştır. Formun birinci bölümünde makalenin adı, yazarı vb. bilgiler yer alırken geri kalan bölümlerde makalenin yöntemi, veri toplama araçları, örneklem ve veri analiz yöntemleri yer almıştır. Araştırmada bir de konu sınıflaması formu kullanılmıştır. Araştırma sonucuna göre eğitim teknolojisi alanında 2013 yılında en fazla çalışılan konu alanı "Öğretim Tasarımı" olmuştur. Öğretim tasarımı konu alanını "Eğitimde Bilişim Teknolojileri" ve "Eğitimde Oyun Kullanımı" konu alanı takip etmiştir.
Dergi Adı Eğitim Teknolojisi Kuram ve Uygulama
Dergi ISSN 2147-1908