img
img
Determination Of Physicochemical Properties and Morphological Attributes Using Scanning Electron Microscopy of Hulled Barley And Hull-Less Barley    
Yazarlar (2)
Doç. Dr. Müge HENDEK Doç. Dr. Müge HENDEK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Rabia Atasoy
Devamını Göster
Özet
Barley (Hordeum vulgare L.), is one of the staple cereal for most of the population of the world. It is generally used in animal feed, malt and beer production. Barley is also used in high fiber biscuits, multigrain flours and bakery products, ready to eat breakfast cereals, etc. Consumption of barley has increased during the recent years because of exploring nutritive properties. It has antioxidant activity and high content of soluble fibre β-glucan. The β-glucan in barley flour using in bread can modified the glycemic index. Consumption of the barley flour is able to control cholesterol and blood glucose levels. However, barley (Hordeum vulgare
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili İngilizce
Kongre Adı ISARC 3.ULUSLARARASI PALANDÖKEN BİLİMSEL ÇALIŞMALAR KONGRESİ
Kongre Tarihi 11-12-2021 /
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Erzurum
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş