Tedarikçilerle Süreç Entegrasyonunun Firma Performansı Üzerindeki Etkisinde Ürün Performansının Aracı Rolü
Doç. Dr. Bülent YILDIZ
Ahmet Çetindaş
Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmada tedarikçilerle süreç entegrasyonunun firma performansı üzerindeki etkisinde ürün performansının aracılık rolü araştırılmıştır. Ayrıcasüreç entegrasyonunun firma performansı üzerindeki etkisinde piyasa belirsizliğinin düzenleyici rolü analiz edilmiştir. Bu amaçla İstanbul’dafaaliyet gösteren 156 imalat firmasından anket ile veri toplanmıştır. Araştırma kapsamında yapısal eşitlik modeli kurularak analiz edilmiştir. Analizsonucunda süreç entegrasyonu ve ürün performansının firma performansını pozitif yönde anlamlı olarak etkilediği bulgusuna ulaşılmıştır. Ayrıcaürün performansının da firma performansını pozitif yönde anlamlı olarak etkilediği tespit edilmiştir. Süreç entegrasyonunun firma performansıüzerindeki etkisinde ürün performansının aracılık rolü boostrap yöntemi ile yapılmıştır. Analiz neticesinde ürün performansının aracılık rolübulunduğu tespit edilmiştir. Araştırma sonucunda piyasa belirsizliğinin düzenleyici rolüne ulaşılamamıştır.
Dergi Adı Journal of Transportation and Logistics
Basım Tarihi 05-2020