Ar-Ge ve Teknoloji Yatırım Oranlarının İnovasyon Performansı İle İlişkisi
Doç. Dr. Bülent YILDIZ
Mehmet Aytekin
Gaziantep Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmada büyük ölçekli sanayi firmalarının inovasyonperformanslarının Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarına göre anlamlıfarklılık gösterip göstermediği araştırılmıştır. Bu amaçla İstanbul Sanayi Odası’nın 2015 yılında ilan etmiş olduğu Türkiye’nin ilk 1000 sanayi firması evren olarak alınmış ve ankettekniği kullanılarak 203 firmadan elde edilen veriler analizedilmiştir. Yapılan analiz neticesinde, Ar-Ge ve teknolojiye daha fazla yatırım yapan firmaların inovasyon (ürün ve proses)performanslarının anlamlı farklılık gösterdiği bulgusuna ulaşılmıştır. Ayrıca, bir yılda 4 ve üzeri yeni ürün geliştirmiş olanfirmaların inovasyon (ürün ve proses) performanslarının anlamlı farklılık gösterdiği tespit edilmiştir.
Dergi Adı Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Basım Tarihi 04-2019
Makale Linki http://sosbilder.igdir.edu.tr/Makaleler/1840357271_22_Yildiz_(461-480).pdf