img
Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi   
Yazarlar
Doç. Dr. Çetin AKKUŞ Doç. Dr. Çetin AKKUŞ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Arş. Gör. Dr. Selda YORDAM DAĞISTAN Arş. Gör. Dr. Selda YORDAM DAĞISTAN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Özet
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında dünya çapında 36 gastronomi şehribulunmaktadır. Gastronomi şehri unvanı, yerel ekonominin gelişmesi, tanıtımfaaliyetlerinin artması ve marka imajının yükselmesi gibi şehirler için önemli katkılarsunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Kastamonu’nun zengin mutfak kültürünüUNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi alanında belirlenen kriterlere göreincelemektir. Araştırma kapsamında, ikincil veri kaynaklarından yararlanılmış ve bazıkriterler için yerinde incelemeler yapılmıştır. Elde edilen bulgulardan, Kastamonu’nunyemek çeşitliliği bakımından güçlü olduğu, restoranlarında yöresel yemeklere yer verildiği,pazarlarda yöresel ürün tezgâhlarının bulunduğu, çeşitli yöresel ürün ve gastronomifestivalinin düzenlendiği, eğitim kurumlarında bu alana yönelik derslerin bulunduğu tespitedilmiştir. Ancak, sürdürülebilir yerel ürünlerin tanıtımı açısından yetersiz kaldığı daçalışmanın bir diğer sonucudur.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Dergi ISSN 2147-8775
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 06-2020
Cilt No 8
Sayı 2
Sayfalar 915 / 936
Doi Numarası 10.21325/jotags.2020.587
Makale Linki http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2020.587
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 7
Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi

Paylaş