Yazarlar |
Doç. Dr. Çetin AKKUŞ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Arş. Gör. Dr. Selda YORDAM DAĞISTAN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında dünya çapında 36 gastronomi şehribulunmaktadır. Gastronomi şehri unvanı, yerel ekonominin gelişmesi, tanıtımfaaliyetlerinin artması ve marka imajının yükselmesi gibi şehirler için önemli katkılarsunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Kastamonu’nun zengin mutfak kültürünüUNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi alanında belirlenen kriterlere göreincelemektir. Araştırma kapsamında, ikincil veri kaynaklarından yararlanılmış ve bazıkriterler için yerinde incelemeler yapılmıştır. Elde edilen bulgulardan, Kastamonu’nunyemek çeşitliliği bakımından güçlü olduğu, restoranlarında yöresel yemeklere yer verildiği,pazarlarda yöresel ürün tezgâhlarının bulunduğu, çeşitli yöresel ürün ve gastronomifestivalinin düzenlendiği, eğitim kurumlarında bu alana yönelik derslerin bulunduğu tespitedilmiştir. Ancak, sürdürülebilir yerel ürünlerin tanıtımı açısından yetersiz kaldığı daçalışmanın bir diğer sonucudur. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
Dergi ISSN | 2147-8775 |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 06-2020 |
Cilt No | 8 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 915 / 936 |
Doi Numarası | 10.21325/jotags.2020.587 |
Makale Linki | http://dx.doi.org/10.21325/jotags.2020.587 |
Atıf Sayıları | |
TRDizin | 7 |