img
img
Erzurum İli Temel ve Destekleyici Turistik Ürün Çeşitlerinin Değerlendirilmesi    
Yazarlar (3)
Bekir Elmas
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Çetin AKKUŞ Doç. Dr. Çetin AKKUŞ
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Gülizar CENGİZ Doç. Dr. Gülizar CENGİZ
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Başlı başına çekim gücü olan ve çekim gücü doğrultusunda talep oluşturan tüm turistik ürün çeşitleri turistik ürün çeşitlendirme adı altında incelenmeye başlanmıştır. Bu çalışmada, Erzurum ili turizm potansiyelinin belirlenmesi ve turistik ürün çeşitlerinin değerlendirilebilmesi için, turistlerin Erzurum ilini tercih etme nedenleri ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın gerçekleştirdiği “İnovasyona Dayalı Bölgesel Turizm Stratejisi” projesi kapsamında elde edilen bulgular değerlendirilmiştir. Gerekli yazınsal tarama ardından ise bu veriler zenginleştirilmiş ve uygunluğu üzerine incelemeler yapılmıştır. Bu sayede, Erzurum’daki temel ve destekleyici turistik ürün çeşitleri ilçeler bazında belirlenerek öneriler sunulmuştur.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı European University of Lefke Journal of Social Sciences
Dergi ISSN 1309-2294
Dergi Tarandığı Indeksler ASOS
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 01-2013
Cilt No 4
Sayı 1
Sayfalar 84 / 109
Makale Linki https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/71900
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 15
ResearchGate 19

Paylaş