img
img
Karaman İli İklim Koşullarına Uygun Elma Depolama Yapılarının Planlanması      
Yazarlar (5)
Sedat Karaman
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Türkiye
Mustafa Okuroğlu
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Fatih Mehmet Kızıloğlu
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Selçuk MEMİŞ Doç. Dr. Selçuk MEMİŞ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Bilal Cemek
Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Belirli mevsimde olgunlaşıp derimi yapılan elmalar, teknolojinin gereği şekilde kullanılmaması sonucu birçok etmenin etkisi ile niteliklerini kaybederek tazeliğini koruyamamakta, ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir. Elmaların derimden sonra besin değerinin koruması, zararların önlenmesi ve her mevsimde tazeliğini korumaları ancak uygun koşullara sahip depolarda depolanmasıyla olasıdır. Elma yetiştiriciliğinin yapıldığı Karaman ilinde yetiştirilen ürün miktarının fazla olması karşısında soğuk hava depoları yetersiz kalmakta, daha modern ve daha büyük depolara gereksinim duyulmaktadır. Bu çalışmada elma depolamasında gerekli çevre koşulları ve depolama yapıları ile ilgili literatür çalışması yapılarak, Karaman ilinde yapılacak elma depolama yapılarında, iklim koşullarına uygun depolama koşullarının sağlanmasına ilişkin planlama kriterleri ortaya konmuştur
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Tarım Bilimleri Araştırma Dergisi
Dergi ISSN 1308-3945
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 12-2009
Cilt No 2
Sayı 1
Sayfalar 145 / 154
Makale Linki The fruits, ripened and collected at a certain season, loose their quality and freshness due to several factors as result of improper technology utilization and consequently have negative impacts over economy of the country. Keeping nutritious values
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 10
Google Scholar 5

Paylaş