ÖRGÜTSEL KARİYER YÖNETİMİNİN DUYGUSAL BAĞLILIK ÜZERİNDE ETKİSİNDE İŞ TATMİNİNİN ARACILIK ROLÜ
Ozan Büyükyılmaz
Karabük Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi İsmail KARAKULLE
İsmail Karataş
Bartın Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışma örgütsel kariyer yönetimi, iş tatmini ve duygusal bağlılık arasındaki ilişkilere odaklanmaktadır. Çalışmanın amacı çalışanlar tarafından algılanan kariyer yönetimi uygulamalarının örgütleriyle aralarındaki duygusal bağlılık seviyesini nasıl etkilediğini belirleyebilmek ve bu etkiye iş tatminin herhangi bir aracılık etkisinin bulunup bulunmadığını tespit etmektir. Bu amaçla Konya ilinde hizmet ve üretim sektöründeki farklı işletmelerde çalışan 607 işgörenden anket yöntemi ile veri toplanmıştır. Hipotezleri test etmek için hiyerarşik regresyon analizi kullanılmıştır. Çalışmanın sonucunda hem genel iş tatmininin hem de içsel ve dışsal iş tatmininin, örgütsel kariyer yönetiminin duygusal bağlılık üzerindeki etkisinde kısmi aracılık rolüne sahip olduğu tespit edilmiştir.
Dergi Adı Cankiri Karatekin Universitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakultesi Dergisi
Basım Tarihi 06-2018
Doi Numarası 10.18074/ckuiibfd.310160