İŞGÖRENLERİN ÇALIŞMA YAŞAM KALİTESİ ALGISI VE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK İLİŞKİSİ: ELAZIĞ İLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖRNEK UYGULAMASI
Cem Ayden
Fırat Üniversitesi, Türkiye
Öğr. Gör. Dr. Gülşen GÜNDOĞDU
Bu çalışmanın amacı işgörenlerin çalışma yaşam kalitesi algılarının örgütsel bağlılıklarıylaolan ilişkisinin incelenmesidir. İşgörenlerin çalışma yaşam kalitesi algılarının örgüte olanbağlılığıyla herhangi bir ilişkisi var mı sorunsalı araştırmamızda merak uyandırmıştır. Bu amaçlaElazığ ili sağlık çalışanları üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada veri elde etme yöntemiolarak anket kullanılmıştır. Bulgular sonucu araştırmaya katılan sağlık çalışanlarının, çalışma yaşamkalitesi algıları ile örgütsel bağlılıkları arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir.
Dergi Adı Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Basım Tarihi 01-2020