img
img
The Effect of Different Carbon Content on the Microstructural Characterization of High Chromium White Cast Irons   
Yazarlar (6)
Prof. Dr. Serkan ISLAK Prof. Dr. Serkan ISLAK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Cihan ÖZORAK Dr. Öğr. Üyesi Cihan ÖZORAK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Durmuş Kır
Türkiye
Özkan Küçük
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Mehmet AKKAŞ Doç. Dr. Mehmet AKKAŞ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Cihangir Tevfik SEZGİN Dr. Öğr. Üyesi Cihangir Tevfik SEZGİN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
In this study, three high chromium white cast irons were examined to determine the effect of the carbon content on the microstructure and hardness. Carbon content was changed as 2 wt.%, 3 wt.%, and 4 wt.%. Carbide distribution and carbide amount in the alloys were determined by changing the carbon content. After the alloys prepared were melted at 1450 C, they were produced in desired sizes using the sand mold casting method. Microstructure and microhardness of alloys were examined using X-ray diffractometer (XRD), scanning electron microscope (SEM) and microhardness device. It was observed that with the increase in carbon content, carbide amount increased also different phases and structures occurred in the microstructure.
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili İngilizce
Kongre Adı 2nd International Iron and Steel Symposium
Kongre Tarihi 01-04-2015 / 03-04-2015
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Karabük
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 1

Paylaş