img
Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi   
Yazarlar
Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Salih YILDIZ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Özet
Gastronomi turizmi; yiyecek, içecek ve kültürün ürün olarak sunulduğu bir turizm türüdür.Yerel ürünleri, yiyecekleri, şarap gibi içecekleri tecrübe etme imkanı sağlamaktadır. Bukapsamda bir ulusun tarihini ve kültürünü yansıtan milli ürünler, söz konusu turizm türüiçin büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı, Türklere özgü içkileri araştırmak vegastronomi turizmi açısından incelenmesini sağlamaktır. Çalışma amacına ulaşabilmek içinveri toplama yöntemi olarak nitel araştırma yöntemlerinden belgesel tarama (dokümaninceleme) yönteminden faydalanılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda Türklere özgübaşlıca içkilerin; çiğ kısrak sütünden üretilen kımız ve darıdan şarap yapılarak kımızınkarıştırılmasıyla elde edilen tarasun olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Türklerin arpadan begnive camum, buğdaydan ise uğut adında çeşitli içkiler üreterek tükettikleri görülmüştür.Bununla birlikte kaynaklarda adından çok nadir söz edilen diğer içkiler ise medus ve loolarak belirlenmiştir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale
Dergi Adı Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Dergi ISSN 2147-8775
Dergi Tarandığı Indeksler TR DİZİN
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 04-2020
Cilt No 8
Sayı 1
Sayfalar 684 / 699
Makale Linki https://jotags.org/2020/vol8_issue1_article41.pdf
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 2

Paylaş