| Yazarlar (2) |
|
Atatürk Üniversitesi, Türkiye |
Dr. Öğr. Üyesi Salih YILDIZ
Atatürk Üniversitesi, Türkiye |
| Özet |
| İnsanoğlu avcılık ve toplayıcılıkla başlayan, tarımın bulunmasıyla, hayvancılığın yapılmasıyla süregelen dönemlerde her zaman yeme-içme ihtiyacıyla ve yiyecek sıkıntısıyla karşı karşıya kalmıştır. Bazen otlarla, bazen etlerle beslenerek yeme-içme ihtiyacını karşılamaya çalışmıştır. Ancak özellikle “toplayıcılık” döneminde yabani otlarla yetinmeye mecbur kalmıştır. Bu durumda yabani otlarla karın doyurma, insanoğlunun yeryüzünde yaşamaya başladığı dönemlerden itibaren vardır. Yabani otlardan yapılan yemekler günümüzde ot yemekleri olarak adlandırılmaktadır. Özellikle bu otların zehirli ve zararlı olmayanlarından hem yemekler yapılmakta hem de her biri birer şifa kaynağı olarak görülerek tedavi amaçlı tüketilmektedir. Bu bağlamda bu çalışmada ülkemizin yenilebilir ot zenginliği göz önünde bulundurularak yenilebilir otların bolca bulunduğu Erzurum’da yapılan yemekler hakkında bilgi verilmiştir. Sonuç olarak Erzurum’un yenilebilir otlar açısından zengin bir bölge olduğu ve Erzurum mutfağında yenilebilir otlarla yapılan birçok yemek olduğu görülmüştür. |
| Anahtar Kelimeler |
| Makale Türü | Özgün Makale |
| Makale Alt Türü | Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale |
| Dergi Adı | Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi |
| Dergi ISSN | 2602-3008 |
| Dergi Tarandığı Indeksler | DOAJ, ResearchBib, Google Scholar, ASOS Index, Türkiye Turizm Dizini |
| Makale Dili | Türkçe |
| Basım Tarihi | 03-2018 |
| Cilt No | 2 |
| Sayı | 1 |
| Sayfalar | 482 / 503 |
| Makale Linki | http://dergipark.gov.tr/guntad/issue/38617/448137 |