img
img
Lavanta Tarımında Tarım Turizmine: Kuyucak (Isparta) ve Akçaköy (Burdur) Örneği   
Yazarlar (2)
Doç. Dr. Serdar CEYLAN Doç. Dr. Serdar CEYLAN
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Mehmet Somuncu
Ankara Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Araştırmanın amacı, lavanta tarımının ne zaman başladığını, tarım turizmine nasıl konu olduğunu ve kırsal nüfusa ekonomik etkilerini anlamaya çalışmaktır. Araştırma sahasında 2020 Temmuz döneminde yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiş ve sahada gözlemlerde bulunulmuştur. Ayrıca lavanta ekim alanına ve üretimine dayalı TÜİK verilerinden de yararlanılmıştır. Elde edilen tüm veriler betimsel olarak analiz edilerek ve yorumlanmıştır. Araştırma bulgularına göre, Kuyucak’ta (Isparta) 1975 yılından itibaren lavanta tarımı yapıldığı, ancak son 5 yıldır köyün tarım turizmine açıldığı belirlenmiştir. Akçaköy’de (Burdur) ise son birkaç yıldır tarımının yapıldığı ve Akçaköy Lisinia Lavanta Yetiştirme Merkezi’nin turizme açıldığı tespit edilmiştir. Kuyucak’ta altyapı ve turistik hizmetler ile tarım turizminin başlanmış olduğu gözlemlenmiştir. Ancak Akçaköy’ün tarım turizmine henüz tam olarak bir giriş yapamadığı, köydeki tarım
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Özet Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Ulusal Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Ulusal Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili Türkçe
Kongre Adı 10. Ulusal Kırsal Turizm Kongresi
Kongre Tarihi 29-10-2021 / 31-10-2021
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Antalya
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 5

Paylaş