Yazarlar |
Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Enes Güleç
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bu çalışmada, gastronomi turizmi kapsamında bugüne kadar yenilebilir otlarla ilgiliyapılmış olan ulusal çalışmaların incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusundaözellikle yenilebilir otların gastronomi turizmi ve yemeklerde kullanılmasını kapsayançalışmalar derlenerek genel bir sonuca ulaşılması hedeflenmiştir ve 2019 yılının sonunakadar konu ile ilgili yapılan çalışmaların çeşitli parametreler kapsamında bibliyometrikanalizi gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili ulusal literatür gözden geçirilerek detaylı biraraştırma yapılmıştır. Bu kapsamda makaleler, tez veri tabanları, ulusal kongre bildirikitapları derinlemesine incelenmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda gastronomi turizmive yenilebilir otların yemeklerde kullanılması kapsamında 2019 yılının Aralık ayı itibariyleyayınlanmış 6 makale, 1 bildiri, 6 yüksek lisans tezinden oluşan toplamda 13 çalışmayaulaşılmıştır. Yenilebilir otların tüketim şekilleri, gastronomi turizmi kapsamındadeğerlendirilmesi, yenilebilir otların tespit edilmesi ve bu otların tüketim alışkanlıklarıçalışılan konular arasındadır. Çalışmaların çoğunluğunun (%47) yenilebilir otların tüketimşekillerine yönelik olduğu görülmektedir. İkinci sırada da söz konusu otların tespitedilmesine yönelik çalışmaların geldiği görülmektedir. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan tam makale |
Dergi Adı | Journal of Tourism and Gastronomy Studies |
Dergi ISSN | 2147-8775 |
Dergi Tarandığı Indeksler | TR DİZİN |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 06-2020 |
Cilt No | 8 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 1542 / 1551 |
Doi Numarası | 10.21325/jotags.2020.620 |
Makale Linki | https://www.jotags.org/2020/vol8_issue2_article47.pdf |
Atıf Sayıları | |
TRDizin | 2 |
Google Scholar | 3 |
ResearchGate | 5 |