Yazarlar (2) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
![]() Amasya Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bu çalışmada Amasya’yı ziyaret eden yerli turistlerin Amasya mutfağına yönelik algılarının ve bilgi düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca bilgi düzeylerinin ve algılarının demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediği de araştırmada incelenmiştir. Araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden anket tekniğinden faydalanılmıştır. Bu kapsamda Ekim-Aralık 2019 tarihleri arasında, yüz yüze görüşme yoluyla 194 turiste anket uygulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda tarihi ve kültürel çekiciliklerin Amasya’yı ziyaret etmedeki temel çekici faktör olduğu tespit edilmiştir. Elmanın da Amasya denince akla ilk gelen öğe olduğu görülmüştür. Ayrıca gelir düzeyi yüksek olan katılımcıların diğer katılımcılardan farklı olarak Amasya mutfağının yeterince tanındığını düşündükleri belirlenmiştir. Lisans eğitim seviyesinde olan katılımcıların da Amasya mutfağına yönelik algı ve bilgi düzeylerinin daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale |
Dergi Adı | Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi |
Dergi ISSN | 2548-0480 |
Dergi Tarandığı Indeksler | Asos İndeks, Root Indexing, Bielefeld Academic Search Engine, CiteFactor, Asos İndeks |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 12-2020 |
Sayı | 8 |
Sayfalar | 185 / 205 |
Makale Linki | https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1373376 |