img
img
Amasya’ya Gelen Yerli Turistlerin Amasya Mutfağına Yönelik Algılarının Belirlenmesi    
Yazarlar (2)
Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Göksu Demircan
Amasya Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Bu çalışmada Amasya’yı ziyaret eden yerli turistlerin Amasya mutfağına yönelik algılarının ve bilgi düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca bilgi düzeylerinin ve algılarının demografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediği de araştırmada incelenmiştir. Araştırmada nicel araştırma yöntemlerinden anket tekniğinden faydalanılmıştır. Bu kapsamda Ekim-Aralık 2019 tarihleri arasında, yüz yüze görüşme yoluyla 194 turiste anket uygulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda tarihi ve kültürel çekiciliklerin Amasya’yı ziyaret etmedeki temel çekici faktör olduğu tespit edilmiştir. Elmanın da Amasya denince akla ilk gelen öğe olduğu görülmüştür. Ayrıca gelir düzeyi yüksek olan katılımcıların diğer katılımcılardan farklı olarak Amasya mutfağının yeterince tanındığını düşündükleri belirlenmiştir. Lisans eğitim seviyesinde olan katılımcıların da Amasya mutfağına yönelik algı ve bilgi düzeylerinin daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli ulusal dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Amasya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Dergi ISSN 2548-0480
Dergi Tarandığı Indeksler Asos İndeks, Root Indexing, Bielefeld Academic Search Engine, CiteFactor, Asos İndeks
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 12-2020
Sayı 8
Sayfalar 185 / 205
Makale Linki https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1373376
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları

Paylaş