Yazarlar (2) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Bu çalışmada, Kazakistan’ın gastronomisine ve gastronomi turizmi faaliyetlerine katkı sağlayabilmesi için Slow Food hareketinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Çalışma amacına ulaşabilmek için veri toplama yöntemi olarak nitel araştırma yöntemlerinden belgesel tarama (doküman inceleme) yönteminden faydalanılmıştır. Bu kapsamda kitap, makale, bildiri, ansiklopedi, internet gibi yazılı kaynaklar derinlemesine incelenerek genel tarama yapılmıştır. Yapılan tarama sonucunda Kazakistan’ın Slow Food hareketi Nuh’un Ambarı projesi kapsamında 8 ürününün olduğu tespit edilmiştir. Bunlar; Almaty elması, balkaymak, kurt peyniri, limon elması, baursak, kımız, şubat ve sievers elmasıdır. Ayrıca Kazakistan gastronomisinin gelişmesi için çalışma bulguları ışığında somut öneriler sunulmuştur. |
Anahtar Kelimeler |
Bildiri Türü | Tebliğ/Bildiri |
Bildiri Alt Türü | Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum) |
Bildiri Niteliği | Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum |
Bildiri Dili | Türkçe |
Kongre Adı | 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019) |
Kongre Tarihi | 11-06-2019 / 13-06-2019 |
Basıldığı Ülke | |
Basıldığı Şehir |