img
img
Gastronomi Turizmi Kapsamında Slow Food HareketininDeğerlendirilmesi: Kazakistan Örneği    
Yazarlar (2)
Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Çetin AKKUŞ Doç. Dr. Çetin AKKUŞ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Bu çalışmada, Kazakistan’ın gastronomisine ve gastronomi turizmi faaliyetlerine katkı sağlayabilmesi için Slow Food hareketinin değerlendirilmesi amaçlanmaktadır. Çalışma amacına ulaşabilmek için veri toplama yöntemi olarak nitel araştırma yöntemlerinden belgesel tarama (doküman inceleme) yönteminden faydalanılmıştır. Bu kapsamda kitap, makale, bildiri, ansiklopedi, internet gibi yazılı kaynaklar derinlemesine incelenerek genel tarama yapılmıştır. Yapılan tarama sonucunda Kazakistan’ın Slow Food hareketi Nuh’un Ambarı projesi kapsamında 8 ürününün olduğu tespit edilmiştir. Bunlar; Almaty elması, balkaymak, kurt peyniri, limon elması, baursak, kımız, şubat ve sievers elmasıdır. Ayrıca Kazakistan gastronomisinin gelişmesi için çalışma bulguları ışığında somut öneriler sunulmuştur.
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili Türkçe
Kongre Adı 8. Uluslararası Meslek Yüksek Okulları Sempozyumu (UMYOS-2019)
Kongre Tarihi 11-06-2019 / 13-06-2019
Basıldığı Ülke
Basıldığı Şehir
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 2

Paylaş