img
img
Duygu İşçilerinin Perspektifinden Hizmet İnovasyon Davranışı: Yiyecek-İçecek İşletmelerine İlişkin Bir Araştırma    
Yazarlar (3)
Neslihan Çetinkaya
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK Dr. Öğr. Üyesi Aykut ŞİMŞEK
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Selçuk Aydın
Devamını Göster
Özet
Amacı: Bu çalışma, ev dışı yiyecek-içecek tüketiminin gerçekleştiği yiyecek-içecek işletmelerinin müşterileri işletmelerine çekebilmeleri ve rakiplerinden daha fazla tercih edilebilmeleri için uygulamaya başladıkları hizmet inovasyon davranışlarının, duygu işçileri perspektifinden ölçülmesini araştırmayı amaçlamaktadır. Araştırma Yöntemi: Çalışmanın evrenini Erzurum’daki tüm yiyecek-içecek işletmeleri oluştururken, örneklemini turizm işletmesi/yatırımı belgesi almış yiyecek-içecek işletmeleri oluşturmaktadır. Kolayda örnekleme yöntemiyle, hazırlanan anket formu çalışanlara uygulanmıştır. Hazırlanan anket formu Hu vd.(2009) tarafından yapılan araştırmadan alınan ölçekteki ifadelerle hazırlanmıştır. Verileri eksiksiz olan anketler değerlendirmeye alınarak güvenilirlik analizi, tanımlayıcı analizler, frekans analizi, standart sapma ve ortalama değerler incelenerek amaca yönelik bulgular tespit edilmiştir. Bulgular: Yapılan analizler sonucunda çalışmaya katılan personelin hizmet inovasyon davranışlarının yüksek olduğu tespit edilmiştir. Yani katılımcıların yenilikçi fikirler üretme konusunda eğilimli ve başarılı oldukları, meslekleri ile alakalı yeni hizmet teknik ve metotlarını araştırdıkları belirlenmiştir.Sonuç ve Öneriler: Araştırmada işletmelerin yeni hizmetler geliştirmek için uygun bir ortam sağlama hususunda çok etkili olmadıkları, yeni işin gelişmesinde pay sahibi olan çalışanları yeterince teşvik etmedikleri ve onlara ödül-promosyon vermekte çok istekli olmadıkları sonucuna varılmıştır. Bu nedenle çalışanların hizmet inovasyon davranışı sergilemesi için yiyecek-içecek işletmesi yöneticilerine önemli görevler düşmektedir. Yöneticiler çalışanlarını motive …
Anahtar Kelimeler
Bildiri Türü Tebliğ/Bildiri
Bildiri Alt Türü Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum)
Bildiri Niteliği Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum
Bildiri Dili Türkçe
Kongre Adı VII. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu
Kongre Tarihi 20-04-2018 / 21-04-2018
Basıldığı Ülke Türkiye
Basıldığı Şehir Hatay
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
Google Scholar 9

Paylaş