Calculation of Radiogenic Heat Productions from Marble and Glazed Tiles Used as Covering Building Materials in Turkey
Prof. Dr. Aybaba HANÇERLİOĞULLARI
Prof. Dr. Şeref TURHAN
Prof. Dr. Aslı KURNAZ
Bu çalışmada, Türkiye'nin çeşitli illerinden toplanan mermer ve sırlı karo örneklerinin radyojenik ısı üretimi, uranyumun (mg/kg cinsinden), toryumun (mg/kg cinsinden) ve potasyumun (% cinsinden) temel konsantrasyonlarına göre hesaplanmıştır. Mermer karo örneklerinden elde edilen radyojenik ısı üretimi, ortalama 0.26 µW/m3 olam üzere 0.05 ile 2.17 µW/m3 arasında değişmektedir. Mermer karo örneklerinin radyojenik ısı üretiminin ortalaması, 0.9 µW/m3 ortalama kıtasal kabuk değerindenyaklaşık dört kat daha düşüktür.
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler EBSCO, index copernicus, citefactor, SCILIT, ACARINDEX, SOBIAD
Makale Dili İngilizce