Yazarlar (3) |
![]() |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Turizm, ülke ve bölge ekonomileri için oldukça önemli bir gelir kaynağı özelliği taşımaktadır. Turizm faaliyetleri arasında gastronomi turizmi yöre halkına sağladığı pozitif değerlerle ön plana çıkmaktadır. İnsanoğlu yemek yeme etkinliğini, açlığı gidermenin çok ötesine taşımış, sosyalleşme, farklı kültürleri deneyimleme, sağlıklı ve doğal ürünlere ulaşma boyutuna getirmiştir. Hızla küreselleşen dünyada, beslenme alışkanlıklarının hızlı tüketime dayalı beslenmeyi desteklediği günümüzde, unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel mirasımız yöresel yemekler kültürünün korunması, yaşatılması, gelecek nesillere aktarılarak sürdürülebilirliğinin sağlanması daha büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda çalışmanın amacı bölge ve yöre halkına ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda etkileri olan yöresel yemeklerin sürdürülebilir turizmde ki rolü ve önemini belirlemektir. Çalışma nitel araştırma yöntemlerinin işe koşulduğu, tarama modeline sahip bir araştırmadır. Araştırmanın sonucunda, 167 adet tekrar etmeyen yöresel yemek tarifi kayıt altına alınmıştır. Bunun yanında, yöresel yemeklerin hazırlanması, pişirim ve sunulmasında kullanılan yöresel ürünler, araç ve gereçler de çalışmada yer almıştır. |
Anahtar Kelimeler |
Bildiri Türü | Tebliğ/Bildiri |
Bildiri Alt Türü | Tam Metin Olarak Yayınlanan Tebliğ (Uluslararası Kongre/Sempozyum) |
Bildiri Niteliği | Alanında Hakemli Uluslararası Kongre/Sempozyum |
Bildiri Dili | İngilizce |
Kongre Adı | 1. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi |
Kongre Tarihi | 23-11-2017 / 25-11-2017 |
Basıldığı Ülke | Türkiye |
Basıldığı Şehir | Kastamonu |