Eğitimde Taknoloji Kullanımı Fatih Projesine Eleşitirel Bakış
Prof. Dr. Hüseyin YOLCU
Arslan Bayram
Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
Bu araştırmada, Fatih Projesinin toplumsal, eğitsel ve ekonomik dönüşüm üzerindeki etkilerinin ortaya konulması amaçlanmıştır. Araştırmada, maksimum ve ölçüt örnekleme yöntemleri kullanılarak bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Araştırmanın verileri, 18 öğretmenle yapılan yarıyapılandırılmış görüşmeler üzerinden elde edilmiştir. Araştırmanın verilerinin çözümlenmesinde içerik analizi kullanılmıştır. Araştırma sonuçları, Fatih Projesinin toplumsal eşitliği sağlamaktan uzak olduğu; destek ve yan ürünlerle kendine özgü (bir) piyasa oluşturmaya başladığı, ailelerin teknolojiye dayalı eğitim harcamalarını artırarak ekonomik dönüşüm üzerinde etkili olduğu gözlenmiştir. Eğitimsel dönüşüm bakımından ise pedagojik ve mesleki açıdan tartışmalı sayılabilecek etkilere sahip olduğu belirlenmiştir. Fatih Projesinin öngördüğü siyasal, toplumsal, eğitimsel ve ekonomik boyutlardaki dönüşümlerin etkilerinin uzun süreli boylamsal çalışmalarla ortaya konulmasının gerektiği düşünülmektedir.
Dergi Adı Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 12-2016