img
Erciş Van İlçesi İçme Sularının Su Kalitesi Özellikleri    
Yazarlar
Ataman Altuğ Atıcı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Asude Gültekin
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Fazıl Şen
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Mahmut ELP Prof. Dr. Mahmut ELP
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Özet
Bu çalışmada Van ili Erciş İlçesi ve çevresindeki çeşitli yerleşim yerlerinde içme suyu olarak kullanıldığını belirlediğimiz suların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri incelenmiştir. Örneklerde fiziksel olarak sıcaklık, bulanıklık, elektriksel iletkenlik, çözünmüş oksijen, tuzluluk, kimyasal parametrelerden biyolojik oksijen ihtiyacı, kimyasal oksijen ihtiyacı, pH, kalsiyum, magnezyum, toplam sertlik, toplam alkalinite, karbonat, bikarbonat, nitrit, nitrat, amonyak, fosfor, çinko, bakır, nikel, kobalt, siyanür, florür, alüminyum, demir, potasyum, manganez, molibden, silisyum analizleri ve fekal koliform analizleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar "Yüzeysel Su Kalitesi Yönetimi Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, TS-266 ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kriterlerine göre değerlendirilmiştir.
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Diğer hakemli uluslarası dergilerde yayımlanan tam makale
Dergi Adı YYU Journal Of Agricultural Sciences
Dergi Tarandığı Indeksler EBSCO
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 12-2016
Cilt No 26
Sayı 4
Sayfalar 517 / 528
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Atıf Sayıları
TRDizin 8
Google Scholar 25

Paylaş