İnci Kefali nin Alburnus Tarichi Güldenstädt 1814 Dünü Bugünü Ve Geleceği Üzerine Projeksiyonlar
Fazıl Şen
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şenol PARUĞ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Mahmut ELP
İnci kefali, Van Gölü havzasına özgü endemik bir balık türüdür. Toplam içsu avcılığımızın %25'i bu balıktan sağlanmaktadır. Ekonomik ve ekolojik öneminin yanı sıra; her yıl Mayıs ve Haziran aylarında yoğun olarak gerçekleşen üreme göçü ile de, Van ve civar ilçelere turistik değer katmaktadır. Bu çalışmada; bu önemli balık türünün genel özelliklerinin yanında; dünü, bugünü ve ayrıca geleceğine yönelik, yapılması gerekenler ve alınması gereken önlemler ele alınmıştır.
Dergi Adı YYU Journal Of Agricultural Sciences
Dergi Tarandığı Indeksler CAB Abstracts, AGRIS, Goole Akademik ve TÜBİTAK/ULAKBİM Ulusal Veri Tabanı
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2015