İnci Kefalinin Alburnus tarichi Guldenstaedtii 1814 Van Gölü Havzası Su Kaynaklarındaki Yayılım Bölgeleri
Prof. Dr. Mahmut ELP
Fazıl Şen
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Ataman Altuğ Atıcı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışma Van Gölü Havzası su kaynakları için endemik olan inci kefalinin (Alburnus tarichi (Guldenstaedtii, 1814)) yayılım bölgelerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışma alanını Van Gölü Havzasında yer alan akarsu ve göller oluşturmuştur. İnci kefalinin Nazik, Van, Erçek ve Aygır Gölleri ile Koçköprü Baraj Göllerinde populasyonlara sahip olduğu belirlenmiştir. Ayrıca üreme dönemi olan Mayıs–Haziran aylarında adı geçen göller ve baraj gölünü besleyen su kaynaklarına giriş yaptığı saptanmıştır.
Dergi Adı YYU Tar Bil Drg (YYU J AGR SCI)
Dergi Tarandığı Indeksler CAB Abstracts, AGRIS, Goole Akademik ve TÜBİTAK/ULAKBİM Ulusal Veri Tabanı
Makale Dili İngilizce
Basım Tarihi 01-2014