İspir Fasulyesi’nin Üretim-Piyasaya Arz Süreçlerinde Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
Doç. Dr. Rabia EFEOĞLU
Ahmet Fatih Aydemir
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Ömer Selçuk Emsen
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmanın amacı, Erzurum iline bağlı İspir ilçesinde yetiştirilen İspir kuru fasulyesinin üretim ve piyasaya arz süreçlerinde karşılaşılan sorunları belirlemek ve bu sorunlara uygun çözüm önerileri geliştirmektir. Çalışmada 2014-2015 üretim sezonunda kuru fasulye üretimi yapan ve İspir'i temsilen seçilmiş köyler baz alınarak tam sayım yöntemi ile belirlenen 188 üretici ile anket yapılmıştır. Çalışma sonuçlarına göre kuru fasulyenin üretim ve piyasa arz aşamasında modern değil, daha çok geleneksel kalındığı belirlenmiştir.
Dergi Adı Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Basım Tarihi 09-2016