ECONOMIC DEVELOPMENT AND DEMOCRACY IN EMERGING ECONOMIES
Doç. Dr. Rabia EFEOĞLU
Sabri Azgün
Atatürk Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmanın amacı, 24 yükselen piyasa ekonomisi için 2001-2016 dönemine ait veriler ile ekonomik kalkınmanın demokrasi üzerindeki etkisini araştırmaktır. Bu makale yeni bir metodoloji geliştirir ve dışa açıklık, ekonomik, sosyal ve finansal kalkınma göstergelerinin demokrasi düzeyine etkisini analiz eder. Demokrasi ve ekonomik kalkınma arasındaki ilişkiyi tahmin etmek için panel sıralı nitel tercih analiz yöntemini kullandık. Ekonomik kalkınmanın demokrasinin yüksek düzeylerinde daha etkili ve yüksek demokrasi düzeyini etkileme olasılığının daha yüksek olduğu sonucunu elde ettik. Ekonomik kalkınmanın demokrasi düzeyini yükselttiğini gösterdik.
Democracy,Economic development
Makale Alt Türü ESCI dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Dergi Tarandığı Indeksler Emerging Sources Citation Index (ESCI)