A Study on the Planning and Targeting Applications in Forest Products Industry Enterprises (Case of Istanbul Province)
İlker Akyüz
Kadri Cemil Akyüz
Nadir Ersen
Artvin Çoruh Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Bahadır Çağrı BAYRAM
İbrahim Yıldırım
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye
Planlama ve hedefleme, işletmedeki yönetim fonksiyonunda ilk adımdır. Her işletmedeki yönetim faaliyetlerinin başarısı, etkili planlama ve hedeflemeden geçer. Bir işletmedeki üst düzey yöneticiler için planlama ve hedefleme diğer fonksiyonlardan daha fazla zaman alabilir. Alt kademe yöneticiler içinde, daha fazla zaman alabilir. Bir işletmedeki süreçleri belirlerken öncelikler tanımlanmalıdır. Planlama ve hedeflemede ilk adım, nereye ulaşmak istediğinizi belirlemektir. Ayrıca, bu hedeflere ulaşacak her türlü kaynağın alımı ve seçimi planlama ve hedeflemeye dahil edilir. Bu çalışmada, İstanbul'da faaliyet gösteren orman endüstrisi işletmelerinin yönetim aşamalarındaki yöneticilerin, işletmelerin planlama ve hedefleme işlevi açısından başarısını sağlamada ne kadar önemli bir rol oynadıklarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada, işletmelerdeki çalışanların planlanması ve hedeflenmesi için 31 sorudan oluşan bir ölçek oluşturulmuştur. 271 anket değerlendirmeye alınmıştır. Farklı orman ürünleri sektörlerindeki yöneticilerden ve diğer çalışanlardan elde edilen sonuçlar SPSS istatistik programında bazı faktörler ile test edilmiş ve sonuçlar ayrıntılı bir şekilde sunulmuştur.
Dergi Adı Journal of Anatolian Environmental and Animal Sciences
Makale Dili İngilizce