The Economic Importance Of Kastamonu Province In Turkish Forest Products Industry In Terms Of Some Products
Doç. Dr. Bahadır Çağrı BAYRAM
İlker Akyüz
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Tutku ÜÇÜNCÜ
Bu çalışmada, çeşitli analizler ve hesaplamalarla Kastamonunun Türkiye orman ürünleri endüstrisindekiyerinin ortaya konması ve ekonomik öneminin vurgulanması amaçlanmıştır. Genel olarak, Türkiyede en çok üretilenve kullanılan ürünler arasında olan: Kontrplak, lif levha (MDF), yonga levha ve odun bu çalışmada araştırmak üzereseçilmiştir. İlk olarak önce Türkiyenin sonra da Kastamonunun durumu analiz edilmiştir. Kullanılan veriler: BirleşmişMilletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAOSTAT), Türkiye İstatistik Kurumu (TUIK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TIM) veri tabanlarından alınmıştır. Daha kolay anlaşılması açısından sonuçlartablolar ve şekiller ile gösterilmiştir. Sonuç bölümünde de bizlerin önerileri verilmiştir.
Kastamonu,Forest Industry,Economic Situation,Export,Turkey,Forest Products
Dergi Adı Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi