Türkiye’de Çocuk Polisinin Yapılanması ve Görevleri Çerçevesinde Sosyal Hizmetin Yeri ve Önemi
Kasım Karataş
Hacettepe Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Harun ASLAN
Adem Kılıç
Bingöl Üniversitesi, Türkiye
Bu çalışmada Çocuk Şube Müdürlükleri’nde görev yapan çocuk polisinin rol ve işlevleriaçıklanmış ve suça yönelen çocukların çocuk polisiyle olan çocuk-polis ilişkisi sosyal hizmetdisiplini bağlamında tartışılmıştır. Ayrıca konunun daha net anlamlandırılabilmesi adına ÇocukŞube Müdürlüklerinin tarihsel gelişimine, organizasyon yapısına ve bu şubelerde sosyalhizmetin yeri ve önemine yer verilmiştir. Türkiye’de çocuk polisine yönelik literatürde sınırlıaraştırmanın olması bu çalışmayı gerekli kılmaktadır. Araştırmanın ana materyalini yazılıkaynaklar, çocuk polisi ve çocuk ilişkisi üzerine yazılan makale, rapor, belge ve tezler ile bukonuda çalışan akademisyen görüşleri oluşturmaktadır.
Makale Türü Diğer (Teknik, not, yorum, vaka takdimi, editöre mektup, özet, kitap krıtiği, araştırma notu, bilirkişi raporu ve benzeri)
Makale Alt Türü Ulusal alan endekslerinde (TR Dizin, ULAKBİM) yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden makale
Dergi Adı Toplum ve Sosyal Hizmet
Dergi ISSN 2602-280X