Genç Girişimci Adaylarının Girişimcilik Eğilimlerinin Değerlendirilmesi: Uygulamalı Girişimcilik Kampüsü Üzerine Bir Araştırma
Yasemin Hancıoğlu
Ordu Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Erol TEKİN
Üniversite öğrencileri girişimciliğin geliştirilmesi ve girişimci sayısının arttırılması adına büyük bir potansiyel kaynağıdır. Bu amaçla birçok üniversite girişimcilik dersleri vermekte ve üniversiteler öğrencileri bilinçlendirmek adına proje, seminer, uygulamalı eğitim gibi etkinliklere katılmaktadır. Çalışmanın temel amacı, TÜBİTAK tarafından desteklenen Uygulamalı Girişimcilik Kampüsü Projesinin genç girişimci adayı üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimi üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Çalışmada veri toplama yöntemi olarak anket kullanılmıştır. Girişimcilik eğilimi ölçülürken Yılmaz ve Sünbül (2009)’ün üniversite öğrencileri üzerinde geliştirmiş olduğu girişimcilik eğilimini belirleme ölçeğinden yararlanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, Uygulamalı Girişimcilik Kampüsü Projesi’nin genç girişimci adayı üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimleri üzerinde etkili olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca girişimcilik eğilimleri bazı demografik değişkenler açısından da farklılıklar göstermektedir.
Dergi Adı Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 06-2018
Makale Linki https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/498233