Sosyal Zekânın Akademik Performans Üzerindeki Etkisinde Kültürel Zekânın Düzenleyici Rolü
Doç. Dr. Erol TEKİN
Bu çalışmanın amacı sosyal zekâ ve kültürel zekânın akademik performansüzerindeki etkisini incelemektir. Ayrıca sosyal zekânın akademik performansüzerindeki etkisinde kültürel zekânın düzenleyici rolü araştırılmıştır. Bu amaççerçevesinde Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeeğitim gören 329 adet yabancı uyruklu öğrenciye anket çalışması uygulanmıştır.Toplanan veriler doğrulayıcı faktör analizi ve regresyon analizleri ile testedilmiştir. Analizler sonucunda sosyal zekâ ve kültürel zekânın öğrencilerinakademik başarıları üzerinde etkili olduğu tespit edilmiştir. Düzenleyici etki analizisonucunda ise, sosyal zekânın akademik performans üzerindeki etkisinde kültürelzekânın düzenleyici bir rolü olduğu bulgusuna ulaşılmıştır.
Dergi Adı Uluslararası Ekonomi ve Yenilik Dergisi
Basım Tarihi 10-2019