Likya Yolu Yürüyüşçülerinin Profilleri ve Memnuniyet Düzeyleri
Burcu Tütüncü
Hüseyin Pamukçu
Doç. Dr. Canan TANRISEVER
Likya Yolu Rotası, Türkiye’nin işaretlenen ilk kültür rotasıdır. Sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerleriyleön plana çıkan rotayı ziyaret eden turist sayısı gün geçtikçe artış göstermektedir. Çalışmanın temel amacıLikya Yolu yürüyüşçülerinin, yürümüş oldukları etapların olanaklarına yönelik memnuniyet düzeyinin belirlenmesidir. Katılımcıların demografik özelliklerinin belirlenerek, yürüyüşçü profilinin saptanması ise çalışmanınbir diğer amacını oluşturmaktadır. Nicel açıdan betimsel araştırma modelinden faydalanılan araştırmada,kolayda örnekleme yöntemi ile 416 yürüyüşçüye ulaşılmıştır. Çalışmanın verileri anketler aracılığıyla eldeedilmiştir. Anketler katılımcılara 2018 yılının Eylül, Ekim ve Kasım aylarında uygulanmıştır. Elde edilen verilersonucunda yürüyüşçülerin büyük bir kısmının 40 yaş ve üzeri, bekâr ve en az lisans düzeyinde eğitim seviyesine sahip olduğu ortaya konulmuştur. Memnuniyet düzeyine yönelik yapılan analizlerle, katılımcıların rotanıngüvenliğine dair memnuniyetlerinin yüksek düzeyde olduğu, ancak su kaynağı kısıtlılığı, çevre kirliliği, bilgilendirici ve yönlendirici levha eksikliği gibi birçok unsurun memnuniyeti olumsuz etkilediği sonucuna ulaşılmıştır.Çalışmada elde edilen bulgulardan hareketle birtakım öneriler geliştirilmiştir.
Dergi Adı Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Basım Tarihi 08-2020