FİNANSAL HALKLA İLİŞKİLER SÜRECİNDE RİSK YÖNETİMİ VE RİSK İLETİŞİMİNİN KULLANIMI
Doç. Dr. Zübeyde SÜLLÜ
Bilindiği gibi son yıllarda finansal hakla ilişkiler alanı giderek önem kazanmaktadır. Bunun nedenlerinden biri günümüzde işletmeleri tehdit eden risklerin sayısının artmış olmasıdır. Bu bağlamda finansal halkla ilişkiler süreci, risk yönetimi açısından da önem kazanmıştır. Özellikle risk iletişimi sürecinin finansal halkla ilişkiler uzmanları tarafından özenle yönetilmesi gerekmektedir. Bu makalede küresel finansal/ekonomik kriz bağlamında; finansal halkla ilişkiler sürecinde risk iletişiminin önemi ele alınmıştır. Bu amaçla önce 2008 yılından beri dünyayı etkileyen finansal/ ekonomik kriz kısaca açıklanmış daha sonra finansal halkla ilişkiler ve işlevleri açıklanmıştır. Çalışmada ayrıca risk, risk yönetimi ve risk iletişimi kavramlarından bahsedilmiştir. Makalenin son bölümünde finansal halkla ilişkiler sürecinde risk iletişiminin kullanımı konusu üzerinde durulmuştur. Bu bölümde geleneksel medya ve sosyal medya ile ilişkilere vurgu yapılmıştır. Bu bölümde medya ve sosyal medyanın öneminden bahsedilmiştir.
Dergi Adı Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi
Basım Tarihi 06-2013