Örgütsel Öğrenmenin Örgütsel Vatandaşlık Davranışı Üzerine Etkisi
Yavuz Demirel
Dr. Öğr. Üyesi Enes Uğur TOHUM
Bu çalışmanın amacı, örgütsel öğrenme ile örgütsel vatandaşlık davranışı arasındaki ilişkiyiinceleyerek, örgütsel öğrenmenin örgütsel vatandaşlık davranışı üzerine etkisini belirlemektir.Bu bağlamda Türkiye’de A İlinde yer alan iki kamu kurumu çalışanlarına yönelik bir araştırmagerçekleştirilmiştir. Kolayda örneklem yöntemiyle toplam 155 kamu çalışanına anketuygulanarak, konuya ilişkin veriler toplanmıştır. Yapılan analizler sonucunda bireye yönelikörgütsel vatandaşlık davranışı ve örgüte yönelik örgütsel vatandaşlık davranışı ile örgütselöğrenme arasında pozitif yönlü bir ilişkinin olduğu ve örgütsel öğrenmenin bireye yönelikörgütsel vatandaşlık davranışını ve örgüte yönelik örgütsel vatandaşlık davranışını olumluetkilediği belirlenmiştir. Özellikle örgütsel öğrenmenin, çalışanların örgüte yönelik örgütselvatandaşlık davranışlarını daha yüksek düzeyde etkilediği dikkat çeken sonuçlardan biri olarakkarşımıza çıkmaktadır.
Dergi Adı MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi (MANAS Journal of Social Studies)
Basım Tarihi 01-2018
Makale Linki http://journals.manas.edu.kg/mjsr/index.php?page=archiveyear=2018vol=07no=02arc=30