FIRST RECORD OF Micrasema cinereum Mosely (TRICHOPTERA, BRACHYCENTRIDAE) IN TURKEY AND A LIST OF THE CADDISFLY FAUNA IN ARAC CREEK
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim KÜÇÜKBASMACI
Özlem Fındık
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye
Türkiye’de Trichoptera larvaları üzerindeki sistematik çalışmalar çok sınırlıdır ve özellikle endemik türlerin larva evresi bilinmemektedir. Çalışma Araç Çayı'nda 2013 yılı Nisan-Ekim ayları arasında gerçekleştirilmiştir ve Araç Çayı’nın Trichoptera faunasını belirleyen ilk çalışmadır. Sekiz farklı familyadan (Brachycentridae, Hydropsychidae, Hydroptilidae, Lepidostomatidae, Leptoceridae, Limnephilidae, Psychomyiidae ve Rhyacophilidae) 9 cinse ait 14 Trichoptera taksonu belirlenmiştir. Bu taksonlardan dördü daha önce Araç Çayı’ndan kaydedilmiş, diğer 10 takson ise Araç Çayı için yeni kayıttır. Buna ek olarak, Micrasema cinereum Mosely ise Türkiye Trichoptera faunası için ilk kayıttır. Çalışmanın sonucunda, Türkiye'deki Trichoptera takson sayısı yeni bir kayıtla birlikte 501 olmuştur.
Makale Alt Türü ESCI dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı TRAKYA UNIVERSITY JOURNAL OF NATURAL SCIENCES