The Opinions of Prospective Science Teachers about Some Basic Astronomy Concepts
Ebru Ezberci Çevik
Erciyes Üniversitesi, Türkiye
Doç. Dr. Hafife BOZDEMİR YÜZBAŞIOĞLU
Doç. Dr. Sevcan CANDAN HELVACI
Prof. Dr. Mehmet Altan KURNAZ
Bu çalışmanın amacı, Teknoloji Destekli Öğretim (TEDÖ) uygulamalarıyla öğrenimgören fen bilgisi öğretmen adaylarının astronominin bazı temel kavramları hakkındakiöğretim uygulamaları öncesi ve sonrası algılamalarını ortaya çıkarmaktır. Araştırmadurum çalışması temelinde desenlenmiştir. Çalışma grubu, 2015-2016 öğretim yılıiçerisinde Batı Karadeniz bölgesindeki bir üniversitenin Eğitim Fakültesi Fen BilgisiEğitimi programında öğrenim görmekte olan son sınıf toplam beş öğretmen adayındanoluşmaktadır. Öğretmen adaylarıyla yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiş veelde edilen verilerin değerlendirilmesinde içerik analizinden yararlanılmıştır. Sonuçta,TEDÖ uygulamaları sonrasında öğretmen adaylarında belirgin farklılıklar olduğu veverilen sorulara daha açıklayıcı ve bilimsel yanıtlar verdikleri görülmüştür. Teknoloji,öğretmen adaylarının temel astronomi kavramları hakkında sahip oldukları alternatiffikirlerin sayısını azaltmada etkili bir yöntem olmuştur. Bu bağlamda, astronomi dersikapsamında öğrenme ortamlarının TEDÖ uygulamaları temelinde yapılandırılmasıönerilmektedir.
Dergi Adı Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Dergi ISSN 2149-116X