Türkiye Arke ve Bakterileri Listesine İlaveler-1.
Ahmet Asan
Trakya Üniversitesi, Türkiye
Dr. Öğr. Üyesi Gülay GİRAY
Halide Karabıyık
Trakya Üniversitesi, Türkiye
Asan vd., Aralık 2021’de ilk defa Türkiye’den rapor edilen tüm arke ve bakterilerin filum, familya, cins, tür ve alttür listesini Türkçe isimleri ile birlikte bir kitap olarak yayınlamışlardır. Fakat ulaşılamayan yayınların olabileceği ve sürekli olarak yeni literatürlerin yayınlandığı dikkate alındığında, Türkiye için yeni arke ve bakteri kayıtları olacaktır. Nitekim Asan vd. (2021)’nın kitabının yayınlanmasından sonra yeni bakteri kayıtlarına rastlanmıştır. Kısa aralıklarla yeni kitap yayınlamaktan ziyade, yeni kayıtları makale olarak yayınlamak, listeyi güncel tutmak bakımından önemlidir. Bu çalışmamızda, bakterilere ait olmak üzere Türkiye için 47 yeni tür, 1 alttür ve 4 cins kaydı verilmiştir. Metin içinde sol başına * sembolü verilen bakteri tür ve alttürleri, Türkiye için yeni kayıtdır. Yeni kayıt cinslerin başına ise # sembolü konmuştur.
Dergi Adı Bağbahçe Bilim Dergisi
Basım Tarihi 12-2022