Yazarlar (1) |
![]() Kastamonu Üniversitesi, Türkiye |
Özet |
Elma ekşisi Kastamonu yöresine özgü bir yöresel üründür. Kastamonu bölgesinde yetişen lezzetli elmaların (özellikle Hürümez elma) kışında içecek ve tatlı olarak değerlendirilmesi amacıyla zahmetle hazırlanan bir gıdadır. Fenolik bileşikler antioksidan özellikleri ile bilinen bileşiklerdir. Buna bağlı olarak antikarsinojen, antimutajen ve antimikrob... |
Anahtar Kelimeler |
Makale Türü | Özgün Makale |
Makale Alt Türü | Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayınlanan tam makale |
Dergi Adı | Sağlık Akademisi Kastamonu |
Dergi ISSN | 2548-1010 |
Dergi Tarandığı Indeksler | INDEX COPERNICUS, CROSSREF, Scilit |
Makale Dili | Türkçe |
Basım Tarihi | 08-2017 |
Cilt No | 2 |
Sayı | 2 |
Sayfalar | 89 / 99 |
Doi Numarası | 10.25279/sak.314764 |
Makale Linki | http://dx.doi.org/10.25279/sak.314764 |