img
img
Elma Ekşilerinde Toplam Fenolik Bileşikler, Toplam Antioksidan Kapasite ve Toplam Flavonoid Maddelerin Tespiti     
Yazarlar (1)
Doç. Dr. Nesrin İÇLİ Doç. Dr. Nesrin İÇLİ
Kastamonu Üniversitesi, Türkiye
Devamını Göster
Özet
Elma
ekşisi Kastamonu yöresine özgü bir yöresel üründür. Kastamonu bölgesinde
yetişen lezzetli elmaların (özellikle Hürümez elma) kışında içecek ve tatlı
olarak değerlendirilmesi amacıyla zahmetle hazırlanan bir gıdadır. Fenolik bileşikler antioksidan özellikleri ile
bilinen bileşiklerdir. Buna bağlı olarak antikarsinojen, antimutajen ve
antimikrob...
Anahtar Kelimeler
Makale Türü Özgün Makale
Makale Alt Türü Uluslararası alan indekslerindeki dergilerde yayınlanan tam makale
Dergi Adı Sağlık Akademisi Kastamonu
Dergi ISSN 2548-1010
Dergi Tarandığı Indeksler INDEX COPERNICUS, CROSSREF, Scilit
Makale Dili Türkçe
Basım Tarihi 08-2017
Cilt No 2
Sayı 2
Sayfalar 89 / 99
Doi Numarası 10.25279/sak.314764
Makale Linki http://dx.doi.org/10.25279/sak.314764