External morphology of eggs of Macronemurus bilineatus and Megistopusflavicornis Neuroptera Myrmeleontidae a scanning electron microscopystudy
Zekiye Suludere
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Prof. Dr. Savaş CANBULAT
Sakarya Üniversitesi, Türkiye
Selami Candan
Gazi Üniversitesi, Türkiye
Megistopus flavicornis (Rossi, 1790) ve Macronemurus bilineatus Brauer, 1868 yumurtaları ışık ve taramalı elektron mikroskobu ile incelendi ve detaylı olarak açıklandı. Her iki türün yumurtası da kabaca uzun, iki ucu yuvarlak silindirik şekildedir. M. bilineatus ve M. flavicornis karşılıklı kutuplarda iki yassılaşmış disk şeklinde mikropile sahiptir. Yumurta koryon yüzeyi her iki türde de tüberküllüdür ve az çok birbirinden farklıdır. M. flavicornis yumurtası mikropillerin yakınlarında birkaç sıralı poligonal yapıya sahiptir. İki tür arasındaki bir seri morfolojik fark da gösterilmiştir.
yumurta kabuğu,Macronemurus bilineatus,taramalı elektron mikroskopi,morfoloji,koryon,yumurta,Myrmeleonidae
Makale Alt Türü SSCI, AHCI, SCI, SCI-Exp dergilerinde yayımlanan tam makale
Dergi Adı TURKISH JOURNAL OF ZOOLOGY